Laureaci 2005
Najpopularniejsze Produkty Województwa Podkarpackiego
Edycji 2005:
Najpopularniejszy Produkt Województwa Podkarpackiego Szynka Laurowa Zakłady Mięsne SMAK-EKO Sp. z o.o., Górno | |
Najpopularniejszy Produkt Województwa Podkarpackiego Mleko Wiejskie Podkarpackie Okręgowa Spółdzielnia Mleczarskan, Jasienica Rosielna |
Najlepsze Produkty Województwa Podkarpackiego
Edycji 2005:
W kategorii mięso i przetwory i mięsne: Schab faszerowany wiejski - Zakład Przetwórstwa Mięsnego Marek Leśniak ze Strzyżowa | |
W kategorii przetwory mączne: CHAŁKA - Z.P.H. JUTRZENKA Mieczysława Tomaszewska z Przemyśla | |
W kategorii wyroby ciastkarskie: Ciasteczka bankietowe - Cukiernia Julian Orłowski, Kazimierz Rak z Rzeszowa | |
W kategorii przetwory mleczne: Serek Twarogowy Ziarnisty - Rzeszowska Spółdzielnia Mleczarska RESMLECZ w Trzebownisku | |
W kategorii napoje i słodycze: Pomadki mleczne Krówka MILA - Cukiernicza Spółdzielnia ROKSANA ze Strzyżowa | |
W kategorii produkty garmażeryjne: Pierogi z serem rokpol, z brokułami, ze szpinakiem i mięsem, z wątróbką drobiową- "Świat Pierogów" Mirosława Słaba z Mielca |
Wyróżnienia Kapituły i Organizatorów
Edycji 2005:
- Kiełbasa Wiejska Markowska - Zakład Masarski Stanisław Dźwierzyński z Markowej
- Rogaliki drożdżowe - GS Samopomoc Chłopska w Głogowie Młp
- Biszkopty - Fabryka Pieczywa Cukierniczego "SAN" Pajda Sp. z o.o. z Jarosławia
- Maślanka owocowa - Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Sanoku
- Pierogi z kapustą i grzybami - PPHU "PIEROZEK" Maria Szelc z Krosna
- Paszteciki z kapustą, grzybami, kaszą gryczaną - Wyrób i Sprzedaż Ciast Cukierniczych Stefania Sierkowska z Lubaczowa
- Chleb zwykły mieszany - Gminna Spółdzielnia Samopomoc Chłopska w Ropczycach
- Precle paluchy - Piekarnia "ROZTOCZYŃSKI" Sp. z o.o. z Dębicy
- Kiełbasa krakowska podsuszana - Barbara Witalis, Jan Witalis Sp.J. Zakład Mięsny z Frysztaka
- Chleb Alfred - Chmielnik Zdrój S.A. z Chmielnika Zdroju